top of page
podologie

Podologie

Onze podoloog houdt altijd rekening met jouw individuele situatie.  Het doel is niet alleen directe verlichting, maar ook blijvende resultaten op de lange termijn.

Onze podoloog

Hoe gaat onze podoloog te werk?

Er wordt een brede waaier podologische behandelingen aangeboden om u van uw klachten af te helpen.

Behandelingsmogelijkheden zijn o.a:

  • Instrumentele behandeling (medische pedicure)

  • Podologisch onderzoek & zooltherapie (steunzolen)

  • (Sport)schoenadvies

  • Screening bij diabetici, reumapatiënten, sporters en kinderen
     

Instrumentele behandeling

Hier worden huid- en nagelaandoeningen zoals eelt en likdoorns, ingegroeide nagels, etc. behandelt.

Biomechanische behandeling

Naast instrumentele behandelingen, afhankelijk van de klachten, kunnen extra toepassingen worden uitgevoerd zoals op maat gemaakte beugels, orthesen (siliconen) en vilttherapie.

Ook voor (steun)zooltherapie kan je bij ons terecht. Na een uitgebreid podologisch onderzoek waaruit blijkt dat de positie van de voet en/ of voetfunctie invloed heeft op de klachten ter hoogte van de rug en/ of het onderste lidmaat (knie, enkel en voet), wordt een voetafdruk genomen. Op deze manier zijn de zolen specifiek op maat gemaakt en wordt er een zoolconcept opgesteld in functie van de noden. Daarna wordt een schoeninspectie uitgevoerd en schoenadvies meegegeven.

In het kader van preventie worden er ook screenings uitgevoerd, dit om mogelijke klachten vroegtijdig op te sporen. Zo kunnen er bij diabetici en reumapatiënten risico’s op wondjes voorkomen. Bij kinderen kunnen er op tijd afwijkingen worden vastgesteld en behandeld. Tevens kunnen chronische klachten bij sporters worden verholpen om de sportbeoefening te optimaliseren.

Voor afspraken in de praktijk kan dit door een mailtje te sturen naar kenanpodopoint@gmail.com of telefonisch op het nummer: 0487 79 92 75.

​​

Huisbezoeken worden aanvaard indien de agenda het toelaat afhankelijk van de locatie van het huisbezoek en de aard van de behandeling.

Neem dan telefonisch contact op, op het nummer: 0487 79 92 75.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Onze andere disciplines

bottom of page