top of page

Podologie

Orthopedische inlegzolen
 

Er wordt een brede waaier podologische behandelingen aangeboden om u van uw klachten af te helpen.

Behandelingsmogelijkheden zijn o.a:

  • Instrumentele behandeling (medische pedicure)

  • Podologisch onderzoek & zooltherapie (steunzolen)

  • (Sport)schoenadvies

  • Screening bij diabetici, reumapatiënten, sporters en kinderen
     

Instrumentele behandeling

Hier worden huid- en nagelaandoeningen zoals eelt en likdoorns, ingegroeide nagels, etc. behandelt.

Biomechanische behandeling

Naast instrumentele behandelingen, afhankelijk van de klachten, kunnen extra toepassingen worden uitgevoerd zoals op maat gemaakte beugels, orthesen (siliconen) en vilttherapie.

Ook voor (steun)zooltherapie kan je bij ons terecht. Na een uitgebreid podologisch onderzoek waaruit blijkt dat de positie van de voet en/ of voetfunctie invloed heeft op de klachten ter hoogte van de rug en/ of het onderste lidmaat (knie, enkel en voet), wordt een voetafdruk genomen. Op deze manier zijn de zolen specifiek op maat gemaakt en wordt er een zoolconcept opgesteld in functie van de noden. Daarna wordt een schoeninspectie uitgevoerd en schoenadvies meegegeven.

In het kader van preventie worden er ook screenings uitgevoerd, dit om mogelijke klachten vroegtijdig op te sporen. Zo kunnen er bij diabetici en reumapatiënten risico’s op wondjes voorkomen. Bij kinderen kunnen er op tijd afwijkingen worden vastgesteld en behandeld. Tevens kunnen chronische klachten bij sporters worden verholpen om de sportbeoefening te optimaliseren.

Wenst u een afspraak te maken?

Tel:  +32 487 79 92 75

Mail: kenanpodopoint@gmail.com

bottom of page