top of page

Sportrevalidatie

Snel terug aan het sporten!

 

Een snelle terugkeer naar de sport is de hoofdreden waarom sporters aan sportrevalidatie beginnen. De drang om vlot te bewegen of te sporten is vaak groot en stilzitten is dan ook geen optie. Niets is zo frustrerend als gehinderd worden in je bewegingen omwille van een verstuiking, verrekking of trauma. Dankzij een goede sportrevalidatie op maat kan je zo weer sporten.

Bij Kinea behandelen onze kinesitherapeuten zowel acute traumatische letselsals chronische overbelastingsletsels bij sporters.

 

Onze therapeuten begeleiden je om opnieuw te beginnen sporten en pijnvrij te bewegen na een sportblessure. De revalidatie bestaat uit een gevarieerd oefenpakket, aangepast aan het type sportblessure en de graad van acualiteit, adviezen en thuisoefeningen.

We gaan ons niet alleen gaan focussen op het herstel van jouw blessure, maar we gaan er ook alles aan doen om een volgende blessure te voorkomen.

 

Hoe verloopt de behandeling?

We beginnen met een grondig klinisch onderzoek om de biomechanische oorzaak van het letsel te vinden. Nadien gaan we aan de slag met een gedetailleerd behandelplan waarbij we uitgaan van een functionele oefentherapie. 

Sportrevalidatie bij een kinesitherapeut gaat vooral om het helpen herstellen van een sportblessure, maar daar hoeft het niet te stoppen. We zorgen dat je conditie terug op peil komt en we trainen de zwakkere omliggende spieren om volgende blessures te voorkomen. 

Wenst u een afspraak te maken?

Tel: +32 9 225 80 11

Mail: info@kinea.be

bottom of page