top of page
kine gent, bekkenbodemtherapie, manuele therapie, dry needling

Danneels Evy

Kinesitherapeut

Ik ben Evy, een gepassioneerde kinesitherapeut met een diepgaande expertise in manuele therapie en een bijzondere interesse in bekkenproblematieken. Mijn reis in de wereld van revalidatie en kinesitherapie begon in 2012, en sindsdien heb ik mij toegewijd aan het helpen van mensen om hun bewegingsvrijheid te herwinnen en hun algehele welzijn te verbeteren. In 2013 begon pas het echte avontuur met de oprichting van mijn eigen praktijk.

Danneels Evy, kine gent, bekkenbodemtherapie, pelvische revalidatie

Achtergrond

Master of Science in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Gent (2012), met een specialisatie in de musculoskeletale kinesitherapie.

Postgraduaatopleiding Manuele Therapie, Universiteit Gent (2013).

Myofasciaal therapeut, Trigger (2016-2017)

Pelvische reëducatie en Perinatale kinesitherapie, Universiteiten Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven  (2022-2024)

Oprichtster van KINEA in 2013.

Lid van de beroepsvereniging AXXON.

Lid van MATHERA

Lid van BICAP

Lid van KineKring Kinesitherapeuten Gent

​​

Bijscholingen

  • Running Smart Trainer - Running Smart, Smart Education (2014)

  • Myofasciale Therapie - Dry Needling Specialist, Trigger (2016-2017)

  • Hyperventilatie ontkracht - Chris Lenaerts, Smart Education (2018)

  • Physio 2020 - Ludo Poelaert, Smart Education (2019)

  • Woman's Health: Van voelend en actief zwanger naar bewus bevallen en moeder zijn, Christine Van De Putte, Smart Education (2019)

  • BekkenbodemFit Postnataal, Elke De Jong en Zahra Van Veldhoven, Smart Education (2020)

  • Van Newmom naar Fitmom, Rosanne Van Herck, Smart Education (2021)

  • Masterclass Myofasciale Therapie: Dry Needling bij bekkenbodemproblematiek. Trigger (2021)

Over mij...

Met een postgraduaat in manuele therapie heb ik mijn vaardigheden verfijnd om mijn patiënten te voorzien van gespecialiseerde behandelingen die gericht zijn op het verminderen van pijn, het herstellen van mobiliteit en het bevorderen van optimale functie. Mijn focus ligt niet alleen op het behandelen van symptomen, maar ook op het begrijpen van de onderliggende oorzaken om duurzame resultaten te bereiken.

Mijn fascinatie voor pelvische revalidatie begon tijdens mijn eigen reis als moeder. Na de geboorte van mijn twee prachtige kindjes, Amélie en Rémi, realiseerde ik me het belang van een gezond bekken voor het algehele welzijn. Deze persoonlijke ervaring heeft mijn expertise op dit gebied versterkt en heeft mij gedreven om anderen te helpen bij het bereiken van een sterke en goed functionerende bekkenbodem.

Ik geloof sterk in de kracht van een persoonlijke aanpak. Bij mijn praktijk draait het niet alleen om behandelingen, maar om het creëren van een ondersteunende en vertrouwde omgeving waarin u zich gehoord en begrepen voelt. Samen zullen we uw doelen definiëren en een behandelplan op maat ontwikkelen dat aansluit bij uw unieke behoeften.

Als moeder begrijp ik de uitdagingen die gepaard gaan met zwangerschap, bevalling en het ouderschap. Ik ben vastbesloten om andere moeders te helpen bij het omgaan met de fysieke veranderingen die deze unieke levensfasen met zich meebrengen. Mijn doel is om u te ondersteunen bij het herstellen van uw kracht en zelfvertrouwen.

Of u nu worstelt met bekkenklachten, spierpijn, of als u gewoon op zoek bent naar professionele begeleiding bij het verbeteren van uw bewegingsvrijheid, ik sta voor u klaar. Aarzel niet om contact op te nemen om een afspraak te maken. Samen kunnen we werken aan het verbeteren van uw welzijn en het bereiken van uw gezondheidsdoelen.

Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten en samen aan uw gezondheid te werken!

bottom of page