Onze kinesitherapeuten
Voor de eerste keer naar de kinesitherapeut?
Bij de eerste afspraak met de kinesitherapeut nemen we ruim de tijd voor een verkennend gesprek en grondig onderzoek. Vanuit jouw specifieke context gaan we op zoek naar mogelijke oorsprong van je klachten.
Het doel is een doeltreffende, wetenschappelijk onderbouwde therapie met blijvende resultaten op lange termijn.
​
Tijdens de behandeling volgen we je voortgang nauwlettend en passen we het behandelplan indien nodig aan. We streven naar een holistische aanpak en werken samen met jou om actief deel te nemen aan je revalidatie en herstel.
Je krijgt gericht advies, handige tips en oefeningen voor thuis en in de oefenzaal, zodat je zelf een actieve rol kan spelen in je herstelproces.
Voor afspraken in de praktijk kan dit via onze online agenda, door een mailtje te sturen naar info@kinea.be of telefonisch op het nummer: 0471 51 24 82.
​
Heb je een dringende klacht of vind je geen plaats in de online agenda, neem dan zeker telefonisch contact met ons op! Niet alle beschikbare momenten zijn online zichtbaar. Zo proberen we wekelijks toch wat plaats vrij te houden voor acute klachten.
​
Huisbezoeken worden aanvaard indien de agenda het toelaat afhankelijk van de locatie van het huisbezoek en de aard van de behandeling.
Neem dan telefonisch contact op, op het nummer: 0471 51 24 82.
​
Hoe kan ik een afspraak maken?
Wie kan bij onze kinesitherapeuten terecht?
Of je nu een enthousiaste sporter bent, recreatief beweegt of professioneel actief bent, wij bieden zorg op maat om je te ondersteunen bij het herstel van acute en chronische klachten. Onze team van kinesitherapeuten begrijpen de behoeften van elke leeftijdsgroep en passen hun aanpak dienovereenkomstig aan.
​
Wij verwelkomen kinderen, volwassenen en ouderen om gebruik te maken van onze uitgebreide diensten. Of je nu worstelt met een specifieke blessure of gewoon streeft naar algemeen welzijn, onze kinesitherapeuten zijn er om je te begeleiden op jouw reis naar herstel en optimale gezondheid.
Waarvoor kan u bij ons terecht?
Sportrevalidatie
Pelvische revalidatie
Perinatale kinesitherapie
Niets is zo frustrerend als gehinderd worden in je bewegingen omwille van een verstuiking, verrekking of trauma.
Dankzij een onze begeleiding en een goede revalidatie op maat, kan je zo weer sporten...
Pre-en postop. revalidatie
Bekkenbodemproblemen kunnen variëren van spierspanning en zwakte tot pijn en incontinentie. Ze kunnen ontstaan door verschillende factoren, waaronder zwangerschap, bevalling, operaties, veroudering, .... Bekkenbodemtherapie is bedoeld om deze problemen te evalueren en te behandelen om de functie en het comfort van het bekkengebied te herstellen.
Manuele therapie
Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam heel veel hormonale veranderingen. Via manuele technieken en adviezen helpen wij jou op die veranderingen op te vangen en klachten te verlichten of te voorkomen.
Verder trachten wij de aanstaande mama's (en partners) goed voor te bereiden en te informeren op de bevalling.
Dry needling
n geval van een geplande operatie gaan pre- en postoperatieve revalidatie hand in hand. Door je op voorhand via enkele pre-operatieve sessies te informeren over de pijn en wat je te wachten staat, zal je vlotter herstellen...
Manuele therapie is een onderdeel van kinesitherapie. De focus van manuele therapie ligt op het opheffen van bewegingsblokkades, met nadruk op de ruggengraat..
Myofasciale therapie is een vorm van behandelen van pijnen en hun oorzaak vinden in het foutief functioneren van spieren. Hierdoor kunnen deze spierpunten pijnpunten (Triggerpunten) ontwikkelen. Via Dry Needling kunnen deze mooi behandeld worden en in hun functioneren herstel worden...
Blood Flow Restriction Tr.
Rugscholing
Een belangrijke eigenschap van deze trainingsmethode is dat je met een lage trainingsbelasting een hoge trainings-belasting kan nabootsen> Deze trainings-vorm is erg zinvol voor het vergroten van spiermassa en kracht...
Rugklachten zijn een van de meest voorkomende klachten in onze samenleving. De oorzaak van lage rugklachten is zeer verschillend. Vaak heeft het te maken met slechte houding, overbelasting, te weinig beweging of verkeerd bewegen...