top of page
IMG_0133_edited.jpg

Osteopathie

Onze osteopaat

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een holistische onderzoeks- en behandelmethode met als uitgangspunt het zelfhelend vermogen van het lichaam te optimaliseren.

Hiervoor gaat een osteopaat op zoek naar bewegingsverliezen van een of meerdere weefsels (het bewegingsstelsel, de organen en/of het zenuwstelsel) die kunnen leiden tot het ontstaan van een brede waaier aan klachten.

Deze bewegingsverliezen zijn meestal te vinden op een andere plaats dan de plaats van de pijn, waar meestal zelfs geen klachten ervaren worden.

Het symptoom is met andere woorden zelden het echte probleem.

Door  de beweeglijkheid van de verschillende stelsels te optimaliseren, stimuleert een osteopaat lokaal de doorbloeding en bezenuwing waardoor het lichaam opnieuw tot rust wordt gebracht ( = homeostase). In deze homeostase kan ons immuunsysteem voor optimaal lichamelijk herstel zorgen.

Hiervoor kunnen verschillende manuele technieken toegepast worden, maar ook voedingsaanpassingen en advies worden telkens meegegeven.

Osteopathie is veilig en laagdrempelig. Zowel voor acute als chronische klachten, sporters en niet-sporters, jong en oud.

Ook preventief is een osteopatisch consult aangewezen om potentiële klachten te vermijden en (sport)prestaties te optimaliseren.

Een consult start altijd met een uitgebreid vraaggesprek waarbij de klacht zelf, maar ook alle andere mogelijke factoren die de klacht tot stand kunnen brengen, in kaart worden gebracht. Daarnaast wordt tijdens deze anamnese ingeschat of de behandeling veilig kan worden uitgevoerd.

Na de anamnese volgt een osteopatisch onderzoek waarbij op zoek wordt gegaan naar de structuur die verantwoordelijk is voor uw klacht en worden alle factoren in beeld gebracht die hierop een invloed uitoefenen, waarna een individueel aangepaste behandeling wordt uitgevoerd.

Hoe verloopt een consult?

Hoe kan ik een afspraak maken?

Voor afspraken in de praktijk kan binnenkort via onze online agenda, door een mailtje te sturen naar tom.vanderfraenen1@gmail.com of telefonisch op het nummer: +32 467 33 84 39.

Heb je een dringende klacht of vind je geen plaats in de online agenda, neem dan zeker telefonisch contact met ons op! Niet alle beschikbare momenten zijn online zichtbaar. Zo proberen we wekelijks toch wat plaats vrij te houden voor acute klachten.

Onze andere disciplines

bottom of page