top of page

Nieuw bij KINEA - Pelvische revalidatie

Bekkenbodemtherapie is een gespecialiseerde vorm van kinesitherapie die gericht is op het beoordelen, diagnosticeren en behandelen van problemen en disfuncties in het bekkenbodemgebied. De bekkenbodem is een groep spieren en weefsels die zich bevindt aan de onderkant van het bekken, en het speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van organen zoals de blaas, de baarmoeder en de darmen, evenals bij het reguleren van urine, ontlasting en seksuele functies.

Bekkenbodemproblemen kunnen variëren van spierspanning en zwakte tot pijn en incontinentie. Ze kunnen ontstaan door verschillende factoren, waaronder zwangerschap, bevalling, operaties, veroudering, overmatige spanning of traumatische gebeurtenissen. Bekkenbodemtherapie is bedoeld om deze problemen te evalueren en te behandelen om de functie en het comfort van het bekkengebied te herstellen.

Enkele van de aandoeningen en problemen die kunnen worden behandeld met bekkenbodemtherapie zijn:

  1. Bekkenpijn: Ongemak, pijn of spanning in het bekkengebied, inclusief het gebied rond de geslachtsorganen en de onderrug.

  2. Bekkenorgaanprolaps: Verzakking van organen zoals de baarmoeder, de blaas of de endeldarm, vaak geassocieerd met zwakte van de bekkenbodemspieren.

  3. Incontinentie: Onvrijwillig verlies van urine of ontlasting, vaak geassocieerd met verzwakte bekkenbodemspieren.

  4. Urine- en ontlastingsproblemen: Problemen met het legen van de blaas of darmen, zoals frequente urineweginfecties, moeite met plassen of obstipatie.

  5. Seksuele disfunctie: Problemen zoals vaginisme, pijn bij geslachtsgemeenschap, verminderd seksueel verlangen of orgasme.


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page