top of page

UPDATE Covid-19 | 01.04.2020

Beste patiënten,


Zoals jullie zeker wel al vernomen hebben, heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist dat de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, worden verlengd tot en met zondag 19 april 2020. Dit is een extra verlenging van 2 weken. Tot dan zal de praktijk gesloten blijven voor alle niet-dringende behandelingen. Om de continuïteit van de kinesitherapeutische zorg en het stabiliseren of verbeteren van de gezondheidstoestand van onze patiënten te kunnen garanderen, zullen wij vanaf volgende week van start gaan met videoconsulting. In de afgelopen 3 weken hebben wij verschillende patiënten reeds kunnen begeleiden via mail, telefoon en gepersonaliseerde oefenprogramma’s, maar via deze videoconsulting zijn wij beter in staat u te begeleiden tijdens het uitvoeren van uw oefeningen. Sinds kort werken wij met het online programma, Physitrack, om onze oefenschema’s op te stellen. U kan via de app (Physiapp) of via de website (https://nl.physiapp.com/login) de oefeningen bekijken en u kan aanduiden hoeveel herhalingen en sets gelukt zijn en hoe zwaar of hoe makkelijk de oefening voor u was. Op basis daarvan kunnen wij dan telkens uw schema aanpassen. Indien u vragen heeft, kan u deze ook rechtstreeks via de app of website stellen of kan er een videoconsult plaatsvinden waar wij we samen de oefeningen overlopen. De overheid heeft hiervoor speciale prestaties voorzien dewelke volledig door uw ziekenfonds worden terugbetaald.


Hoe gaan wij hiervoor te werk? 1. U maakt in overleg met een van onze collega’s een afspraak voor een videoconsult. 2. Er wordt afgesproken welk kanaal zal gebruikt worden voor deze consult (Physiapp, Skype, Zoomcall,…). 3. U zorgt dat u klaar bent op het afgesproken moment en gebruik kan maken van een goede internetverbinding. 4. U zorgt voor een rustige omgeving.


Hoe verloopt de behandeling? 1. Wij bekijken samen met u hoe de afgelopen weken verlopen zijn en hoe het gaat met uw huidige oefenschema. 2. Wij overlopen samen met u alle oefeningen en geven bijkomende adviezen. 3. Nadien wordt het aangepaste oefenschema doorgestuurd via mail.

Voor onze oefenschema's (en videoconsulting) zullen wij trachten zoveel mogelijk te werken via Physitrack en Physiapp (zie bijlage voor meer info).

Patiënten waarbij de manuele behandeling geen extra twee weken meer kan wachten of patiënten met een dringende hulpvraag, zullen wij individueel behandelen in de praktijk onder strikte voorzorg- en beschermingsmaatregelen. U kan hiervoor telefonisch contact opnemen met ons via 09 225 80 11 of via info@kinea.be.


In tussentijd, blijf vooral bewegen en houd u allen gezond! Hopelijk tot snel!Het Kinea-team

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page